Julens godaste vegobullar

De här vegobullarna görs på svenskodlad vegofärs och blir härligt saftiga och juligt goda med mald kryddpeppar. Ett måste på julbordet! Dessa vegetariska julköttbullar är framtagna i samarbete med Vegomagasinet.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,23

Kg CO₂e

0,23

Kg CO₂e

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad Vegofärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl havregrädde
  • rapsolja
  • 1 st gul lök , finhackad
  • 8 st skogschampinjoner , hackad eller grovt riven
  • 1 msk brynt schalottenlökfond
  • 2 tsk mörk sojasås
  • 1 dl kikärtsmjöl
  • 0.5 tsk kryddpeppar , malen
  • salt
  • svartpeppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

717/171

8 g

1 g

7 g

1 g

14 g

2 g

9 g

Instruktioner

  1. Tina färsen och häll ner i en skål.
  2. Blanda ihop ströbröd och grädde i en skål. Låt stå och svälla i 10 minuter.
  3. Fräs lök och svamp i lite olja tills den mjuknar och börja få färg.
  4. Blanda ner ströbrödsblandningen, lök, champinjoner, fond, sojasås, kikärtsmjöl, kryddpeppar, salt och peppar i färsen. Blanda väl.
  5. Rulla smeten till bullar. Provstek en vegobulle i lite olja och se så att den får rätt konsistens och smak. Är den för lös kan du tillsätta mer kikärtsmjöl.
  6. Stek vegobullarna gyllene och lite frasiga.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

717/171

8 g

1 g

7 g

1 g

14 g

2 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?