Joels kebab i smördeg

Recept framtaget av vår ambassadör Joel Åhlin: Svenskodlad Vegokebab i smördeg med röd och vit sås. Detta måste du bara prova!
2 port
Tid 40 minuter

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 4 plattor fryst smördeg
  • 1 st bakplåtspapper

Röd sås

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk sriracha
  • 1 krm harissa
  • 1 nypa salt

Vit sås

  • 1 dl matyoghurt
  • 1 nypa vitlökspulver
  • 1 nypa lökpulver
  • 1 nypa salt

Topping

  • 0,5 st silverlök
  • 1 st röd tomat
  • 0,25 st isbersalladshuvud
  • 4 st fefferoni
  • 3 kvistar bladpersilja

Instruktioner

  • Baka av smördegen enligt förpackning. Dela sedan plattorna som ett hamburgerbröd så du får en botten och ett lock.
  • Rör ihop allt till den röda såsen i en skål och rör sedan ihop allt till den vita såsen. Smaka av dem enligt din preferens.
  • Skiva löken, hacka tomaten, skiva salladen tunt, skär fefferonin i mindre bitar och grovhacka bladpersiljan.
  • Värm en stekpanna med oljan och stek vegokebaben, vänd runt i pannan så du får lite yta och att det blir ordentligt upphettat. Salta vegokebaben lätt.
  • Montera:
    1. smördegsbotten
    2. isbergssallad
    3. tomat
    4. vit sås
    5. vegokebab
    6. lök
    7. röd sås
    8. fefferoni
    9. persilja
    10. smördegslock
    Serveradirekt!