Joels kebab i smördeg

Recept framtaget av vår ambassadör Joel Åhlin: Svenskodlad Vegokebab i smördeg med röd och vit sås. Detta måste du bara prova!

portioner
Tid: 40 minuter
Tid: 40 minuter

0,77

Kg CO₂e

0,77

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 275 g Svenskodlad Vegokebab (1 pkt=275 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 4 plattor fryst smördeg
  • 1 st bakplåtspapper

Röd sås

  • 1 dl passerade tomater
  • 1 tsk sriracha
  • 1 krm harissa
  • 1 nypa salt

Vit sås

  • 1 dl matyoghurt
  • 1 nypa vitlökspulver
  • 1 nypa lökpulver
  • 1 nypa salt

Topping

  • 0.5 st silverlök
  • 1 st röd tomat
  • 0.3 st isbersalladshuvud
  • 4 st fefferoni
  • 3 kvistar bladpersilja
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

667/159

9 g

2 g

1 g

1 g

11 g

2 g

9 g

Instruktioner

  1. Baka av smördegen enligt förpackning. Dela sedan plattorna som ett hamburgerbröd så du får en botten och ett lock.
  2. Rör ihop allt till den röda såsen i en skål och rör sedan ihop allt till den vita såsen. Smaka av dem enligt din preferens.
  3. Skiva löken, hacka tomaten, skiva salladen tunt, skär fefferonin i mindre bitar och grovhacka bladpersiljan.
  4. Värm en stekpanna med oljan och stek vegokebaben, vänd runt i pannan så du får lite yta och att det blir ordentligt upphettat. Salta vegokebaben lätt.
  5. Montera i följande ordning: smördegsbotten, isbergssallad, tomat, vit sås, vegokebab, lök, röd sås, fefferoni, persilja och smördegslock. Servera direkt!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

667/159

9 g

2 g

1 g

1 g

11 g

2 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?