Fiberrik ugnspannkaka

Genom att tillsätta baljväxter, i det här fallet i form av Svenskodlad Baljväxtfärs, gör du ugnspannkakan rika på både fibrer och protein utan att det märks.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,52

Kg CO₂e

0,52

Kg CO₂e

Ingredienser

Pannkaka

  • 8 dl Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 16 dl mjölk
  • 8 dl vetemjöl
  • 8 st ägg
  • 1 msk smör

Tillbehör

  • 300 g grillost
  • rapsolja eller smör
  • lingonsylt
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

669/160

6 g

3 g

3 g

<1 g

17 g

5 g

8 g

Instruktioner

Pannkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa färsen tillsammans med hälften av mjölken slät i en mixkanna eller med stavmixer.
  3. Häll över allt i en bunke eller blandare, häll ner mjöl och blanda tills det är klumpfritt.
  4. Tillsätt sedan resterande mjölk och ägg och smaka av med salt och socker.
  5. Smörj en plåt med smör, häll sedan i smeten och grädda i ugnen i 30-40 min.

Tillbehör

  1. Under tiden pannkakan gräddas, skär grillosten i små kuber på ca 0,5 cm.
  2. Stek sedan grillostbitarna i smör tills gyllenbruna och lägg på ett papper.
  3. När tjockpannkakan är klar, skär upp den och servera med lingonsylt och stekt grillost.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

669/160

6 g

3 g

3 g

<1 g

17 g

5 g

8 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?