Färsodlarnas tacokrydda

Prova vår egna kryddblandning till fredagstacon. Receptet räcker till två paket färs. Spara hälften till nästa gång om du endast tillagar ett!

portioner
Tid: 15 minuter
Tid: 15 minuter

0,09

Kg CO₂e

0,09

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 800 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 4 msk rapsolja
  • dl vatten
  • 1 msk paprikakrydda
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk oregano torkad
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk salt
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

951/227

12 g

1 g

11 g

2 g

13 g

1 g

12 g

Instruktioner

  1. Blanda alla kryddor i en skål och ställ åt sidan
  2. Bryn färsen i olja på medelvärme i 7-8 minuter så den får en gyllen färg runt om. Om du använder vår lättrostade färs räcker det att värma den
  3. Tillsätt kryddblandningen och lite vatten i taget. Rör om emellanåt
  4. Servera förslagsvis med tortillabröd, salsa, grönsaker och dina favorittillbehör
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

951/227

12 g

1 g

11 g

2 g

13 g

1 g

12 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?