Färsodlarnas sommarburrito

Sverige möter Mexico i denna somriga burrito med äppelsalsa och fetaost. Perfekt att ta med ut på sommarens picknick.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,74

Kg CO₂e

0,74

Kg CO₂e

Ingredienser

Mustig textmexfärs

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 pkt taco kryddmix (eller egen tacokrydda)
  • 1 dl vatten

Äppelsalsa

  • 3 st svenska äpplen , strimlade
  • st salladslökar , tunt skivade
  • 2 st lime , juice
  • 1 st kruka koriander , hackad
  • Salt
  • Peppar

Chipotlemajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk chipotlepasta
  • 0.5 st lime , juice
  • Salt

Havreris

  • 3 port havreris
  • 1 st grönsaksbuljongtärning

Till servering

  • 6 st stora tortillabröd
  • 1 pkt fetaost , smulad
  • Salladsblad
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

752/180

9 g

2 g

3 g

2 g

17 g

3 g

5 g

Instruktioner

  1. Mustig textmexfärs: bryn färsen i olja i 7-8 minuter till den fått en gyllene färg och doftar nötigt. Tillsätt sedan tacokrydda och låt rosta med i en minut.
  2. Tillsätt krossade tomater och soja. Låt allt puttra samman.
  3. Äppelsalsa: blanda strimlade äpplen med skivad salladslök och hackad koriander i en skål. Pressa i limejuice och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Chipotlemajonnäs: blanda samtliga ingredienser i en skål eller dressingflaska, ställ åt sidan.
  5. Havreris: koka havreriset enligt anvisningarna på paketet men tillsätt en buljongtärning under kokningen för extra smak.
  6. Servering: fördela riset i mitten på tortillabröden. Fortsätt med resten av burritofyllningen: färs, smulad fetaost, äppelsalsa, chipotlemajonnäs och slutligen salladsblad. Rulla ihop burriton och dela med en vass kniv på mitten vid servering. Ska du äta senare eller ta med ut på picknick? Rulla då dina burritos direkt i aluminiumfolie.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

752/180

9 g

2 g

3 g

2 g

17 g

3 g

5 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?