Färsodlarnas hamburgare

Goda burgare som passar utmärkt att steka eller lägga på grillen. Funkar för alla tillfällen helt enkelt.

portioner
Tid: 30 minuter
Tid: 30 minuter

0,36

Kg CO₂e

0,36

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 st ägg
  • 1 dl grillost , riven (ca 100 g)
  • 1 dl svamp , (t.ex skogschampinjoner eller portabello), rivna/hackade(ca 70 g)
  • 1 st gul lök , hackad
  • 1 st vitlöksklyfta , finhackad eller riven/pressad
  • 1 tsk dijonsenap
  • tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl potatismjöl
  • rapsolja eller smör
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

742/177

8 g

2 g

6 g

1 g

12 g

2 g

11 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Stek hackad lök, vitlök och svamp tills det mjuknat
  3. I en bunke: blanda fräset tillsammans med den svenskodlade färsen, dijonsenap, potatismjöl, rökt paprikapulver, salt, peppar och knäck i två ägg
  4. Mixa blandningen med en stavmixer eller i enmatberedare till en smet
  5. Rulla bollar på 80-90 g och platta till dem tillburgare
  6. Tillaga burgarna i ugnen på 200 grader i 10 minuter
  7. Nu är burgarna färdiga att steka i matfett eller slänga på grillen
  8. Servera gärna i hamburgerbröd med en skiva ost, majonnäs och picklad rödlök. Eller dina favorittillbehör!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

742/177

8 g

2 g

6 g

1 g

12 g

2 g

11 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?