Färslimpa 50/50

En smakrik färslimpa gjord på hälften Svenskodlad Baljväxtfärs och hälften nötfärs. En perfekt rätt för att få ett tillskott av fibrer i färslimpan, samtidigt som du gör ditt för klimatet genom att kompensera med hälften nötfärs och hälften Svenskodlad Baljväxtfärs. Genom att byta ut 50 % av köttet så blir rätten alltså både nyttigare och mer hållbar. 50/50 är en bra början! 

Läs mer om vår vegofärs och våra ingredienser här. Du kan köpa vår svenskodlade vegofärsICA, Hemköp, Coop, Mathem och Mylla.

portioner
Tid: 18 minuter
Tid: 18 minuter

1,49

Kg CO₂e

1,49

Kg CO₂e

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • 400 g nötfärs
  • rapsolja
  • 2 dl grädde
  • 2 dl ströbröd
  • 200 g gul lök , hackad
  • 60 ml smör
  • 20 ml dijonsenap
  • 20 ml grönsaksfond
  • 20 ml timjan , torkad
  • 2 st ägg
  • salt
  • vitpeppar
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

906/216

14 g

7 g

4 g

<1 g

10 g

2 g

11 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Vispa ner ströbrödet i grädden och låt svälla i några minuter.
  4. Stek löken i smöret tills genomskinlig.
  5. Blanda alla ingredienser och smaka av med vitpeppar och salt.
  6. Forma 1-2 limpor och baka dessa i ugnen tills de fått fin färg och nått en innertemperatur på ca 75℃.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

906/216

14 g

7 g

4 g

<1 g

10 g

2 g

11 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?