Enchiladas

Här kommer ett smarrigt recept på vegetariska enchiladas gjorda på Svenskodlad vegofärs! Servera gärna med tacosås och crème fraiche.

portioner
Tid: 14 minuter
Tid: 14 minuter

0,62

Kg CO₂e

0,62

Kg CO₂e

Ingredienser

Fyllning

  • 1 kg Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja
  • 56 g tacokrydda
  • 2 msk paprikapulver
  • 2 msk spiskummin
  • 800 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljong , tärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt

Montering

  • 20 st tortillabröd
  • 300 g ost , riven

Tillbehör

  • tacosås
  • creme fraiche
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

768/184

7 g

3 g

5 g

1 g

18 g

2 g

9 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Häll sedan ner färsen i en gryta och tillsätt tacokrydda, paprikapulver och spiskummin och rör runt tills jämnt fördelat.
  4. Nu kan du fortsätta med att hälla i krossade tomater, vatten, buljong och soja. Låt allt sjuda tills det har en fast konsistens och smaka av med salt.
  5. Lägg ut ett tortillabröd i taget och ös på färs, rulla sedan ihop till en rulle och lägg i en ugnsform. När alla rullar ligger sida vid sida är det bara att sprida ut osten ovanpå och grädda i ugnen tills osten smält.
  6. Servera med creme fraiche och tacosås.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

768/184

7 g

3 g

5 g

1 g

18 g

2 g

9 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?