Chili sin carne

En värmande och mustig chili sin carne med Svenskodlad vegofärs. Det här är ett enkelt recept som gärna serveras tillsammans med ris!

portioner
Tid: 8 minuter
Tid: 8 minuter

0,21

Kg CO₂e

0,21

Kg CO₂e

Ingredienser

Chili sin carne

  • 600 g Svenskodlad Baljväxtfärs
  • rapsolja
  • 100 g gul lök , hackad
  • 1.5 msk chilipulver
  • 6 msk paprikapulver
  • 600 g krossade tomater
  • 600 g vita bönor i tomatsås
  • 1.5 msk kinesisk soja
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

424/101

4 g

<1 g

5 g

1 g

9 g

3 g

6 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll upp färsen på en plåt och ringla över rapsolja, rosta sedan denna på 200 grader i ca 10 minuter. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
  3. Stek löken i panna eller i ugnen. Blanda sedan färs och löken i en gryta med chilipulver och paprikapulver.
  4. Häll sedan i krossade tomater, vita bönor, soja och buljongtärning. Slå till sist över vattnet och låt sjuda tills önskad konsistens.
  5. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

424/101

4 g

<1 g

5 g

1 g

9 g

3 g

6 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?