Burrito bowl med nachos

Här har vi gjort en variant på våra burritos. Där vi byter ut tortillabrödet mot nachos och adderar lite grönsaker. Även detta recept, med texmexkryddad färs i fokus, går att variera i en oändlighet.

portioner
Tid: 20 minuter
Tid: 20 minuter

0,79

Kg CO₂e

0,79

Kg CO₂e

Ingredienser

Färs

  • 400 g Svenskodlad färs (1 pkt = 400 g)
  • 2 msk rapsolja
  • 1 pkt taco kryddmix (eller egen tacokrydda)
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl vatten

Ärtguacamole

  • 2 dl gröna ärtor , tinade frysta
  • 1 st avokado
  • 1 st lime , juice och zest
  • 1 st vitlöksklyfta , riven
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • ev. koriander eller chili efter smak

Till servering

  • 2 st tomater , tärnade
  • 0.5 st gurka , tärnad
  • 1 frp majs (340 g)
  • 4 port. kokt ris
  • 1 påse nachos (185 g)
  • picklad rödlök
  • färsk koriander
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

565/135

5 g

1 g

4 g

1 g

16 g

2 g

4 g

Instruktioner

Ärtguacamole

  1. Mixa alla ingredienser i en mixer eller med stavmixer. Smaka av med salt. Ställ åt sidan.

Färs

  1. Bryn färsen i 2 msk olja på medelvärme i 7-8 minuter så den får en gyllene färg runtom.
  2. Tillsätt tacokrydda och rör om. Addera krossade tomater och vatten. Låt allt puttra ett par minuter.

Servering

  1. Fördela ris i botten av fyra djuptallrikar (för fyra port.). Placera ut färsen, ärtguacamolen och alla grönsaker runt om. Servera med nachos!
Näringsinnehåll

Energi kj/kcal:

Fett:

  • Varav mättat fett:

Fibrer:

Salt:

Kolhydrater:

  • Varav socker:

Protein:

Per 100g

565/135

5 g

1 g

4 g

1 g

16 g

2 g

4 g

Recept - Let’s do some cooking!

Inspireras av våra supersmarriga recept! Upptäck klassiker med en twist, middagar under 30 min eller varför inte laga Mästerkockarnas favoriträtter?