0% kött-bullar

Våra otroligt goda 0% kött-bullar är perfekta till påskbordet. En uppdaterad klassiker som är snällare mot miljön.
4 port
Tid 1 timme

> BETYGSÄTT OCH DELA RECEPTET

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Ingredienser

  • 400 g Svenskodlad Färs (1 pkt = 400 g)
  • 4 msk rapsolja
  • 2 st ägg
  • 1 st gul lök , hackad eller riven
  • 1 st morot , hackad eller riven
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0,5 msk timjan , torkad
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 dl lagrad ost , riven
  • 2 msk smör

Instruktioner

  • Bryn lök och morot i hälften av olja och smör tills den blir mjuk.
  • Krydda med salt och peppar och låt svalna.
  • Rör ihop blandningen med övriga ingredienser och mixa i en blandare eller med en stavmixer tills du har en jämn smet.
  • Låt smeten vila i kylen i ett par timmar, helst över natten. Men inget måste.
  • När smeten stått till sig i kylen: sätt ugnen på 175 grader.
  • Ta uppbollar med tesked alternativt spritsa lagom mängd smet och rulla.
  • Baka i ugnen på 175 grader i 10 minuter och låt svalna.
  • Bryn bullarna varsamt i olja och smör tills de blir gyllenbruna och frasiga. Det går också bra att steka bullarna utan att tillaga dem i ugnen först. Se bara till att det blir genomstekt.