Köp produkten här:
Svenskodlad Baljväxtfärs Ekologisk för Food Service, 3 kg
Svenskodlad Baljväxtfärs Ekologisk för Foodservice är en naturlig råvara med nötig smak och fint tuggmotstånd. Den är vegansk och kan användas till allt där du vanligtvis använder kött- eller annan vegofärs. Baserad på de svenska ock ekologiska baljväxterna sötlupin, gråärt och åkerböna samt svensk ekologisk raps är den naturligt protein- och fiberrik. Den har även ett unikt lågt klimatavtryck. Svenskodlad Ekologisk Baljväxtfärs är därför ett bra val för både hälsan, klimatet, den biologiska mångfalden och svensk matproduktion! Proukten är märkt med Ekologisk, Från Sverige, Nyckelhål och Äkta vara.
Användning
Bryn på medelvärme med ca 2 msk olja eller matfett i ca 10 min. Eller rosta i ugnen på 200 grader i ca 10 mintuer. Den ska få en gyllenbrun färg och en nötig doft.
Forma färsen genom att tillsätta ett ägg, kikärtsmjöl eller annat som binder. Ska du forma färsen behöver den tinas innan. Den ska inte rostas innan formning. Tina i kylskåp över natten.
Ingredienser
SÖTLUPIN*, gråärt*, åkerböna*, rapspasta*, rapsolja*, salt. *Svensk ekologisk ingrediens.
Näringsvärde per 100 g:
Energi 743 kJ/178 kcal
Fett 5,8 g
– Varav mättat fett 0,5 g
Kolhydrat 13 g
– Varav sockerarter 0,7 g
Fiber 13 g
Protein 14 g
Salt 0,65 g