Färsodlarna - Svenskodlad Vegofärs - Äkta Vara - Nyheter

Nu får Svenskodlad Vegofärs & Svenskodlad Vegokebab Äkta Vara märkning!

Färsodlarna - Svenskodlad Vegofärs - Äkta Vara

Färsodlarnas vegokebab och vegofärs får Äkta Vara märkning. Sedan lanseringen 2021 har Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs gjorts på ett fåtal, naturliga ingredienser med svenska baljväxter som huvudråvara. Det är med stolthet som vi nu kan berätta att Från Sverige-märkningen och Nyckelshålsmärkningen kompletteras med Ä-märket- Äkta Vara.

Ä-märket, Äkta Vara märkning, är en garant för konsumenter som visar att livsmedlet inte innehåller tillsatser, konstgjorda aromer eller industriella ingredienser. Dessutom garanteras att produkterna är ärliga, dvs inga vilseledande beskrivningar eller namn förekommer.

”I en bransch där e-ämnen och konstgjorda tillsatser används flitigt är det än viktigare att informera och tydliggöra för konsumenten när en produkt är en ren och naturligt sammansatt vara. Det känns därför som ett självklart nästa steg att inleda ett partnerskap med Äkta Vara och stötta deras arbete liksom märka vår Svenskodlade Vegofärs samt Svenskodlade Vegokebab med Ä-märket, Victoria Tham, Marknadschef Färsodlarna.”


Publicerad 06 okt 2023

Senaste nytt